RSA Luxembourg verlengt alliantie met Charterama met nog eens 5 jaar

28 februari 2024

RSA Luxembourg is verheugd om de verlenging van haar samenwerking met de Rotterdamse verzekeringsspecialist Charterama te kunnen aankondigen.

Sinds de start in 2012 heeft deze exclusieve samenwerking met RSA Luxembourg Charterama, als een toonaangevende verzekeringsspecialist, in staat gesteld om Charterers' Liability Insurance en FD&D dekking op wereldwijde schaal aan te bieden. Deze strategische alliantie combineert de uitgebreide technische expertise van Charterama met de financiële kracht en gespecialiseerde kennis van RSA, waardoor bevrachters en operators kunnen profiteren van ongeëvenaarde verzekeringsoplossingen die perfect aansluiten op hun unieke behoeften.

De beslissing om de samenwerking met nog eens vijf jaar te verlengen onderstreept de gezamenlijke inzet van beide partners om het productaanbod verder te verfijnen en uit te breiden. In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door uitdagende handelsomstandigheden, bevestigt deze hernieuwde samenwerking de toewijding van RSA Luxembourg en Charterama om hun klanten blijvend te ondersteunen met innovatieve en klantgerichte verzekeringsoplossingen.

"We zijn bijzonder trots op de voortzetting van onze samenwerking met Charterama", zegt Peter Verhesen, Hoofd Marine Europe van RSA Luxembourg. "In de afgelopen tien jaar heeft dit partnership ons in staat gesteld om uitzonderlijke meerwaarde te creëren voor onze klanten en we zijn verheugd om in de komende jaren voort te bouwen op dit succes."

Managing Director van Charterama Lucien Lesuis: "De verderzetting van onze alliantie met RSA Luxembourg weerspiegelt onze gedeelde visie om onze klanten wereldwijd de beste verzekeringsoplossingen in hun klasse aan te bieden. Samen zijn we goed gepositioneerd om te navigeren door het dynamische landschap van de maritieme verzekeringsindustrie en te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten. De contractverlenging verzekert ons bedrijf en onze klanten van duurzame continuïteit."

Over RSA Luxembourg: RSA Luxembourg is een toonaangevende wereldwijde verzekeraar die een breed scala aan verzekeringsoplossingen aanbiedt aan bedrijven over de hele wereld. Vastberaden om te excelleren en te innoveren, is RSA Luxembourg toegewijd aan het creëren van bijzondere meerwaarde voor haar klanten.

Over Charterama: Charterama is de in Rotterdam gevestigde, gespecialiseerde verzekeraar die uitsluitend Charterers’ Liability aanbiedt. Met een focus op uitmuntendheid, ervaring, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid, biedt Charterama – met ook kantoren in Hong Kong, Parijs en vertegenwoordiging in de Dominicaanse Republiek – uitgebreide verzekeringsoplossingen voor bevrachters en operators wereldwijd.